Waar kan ik als consument CO2-cijfers allemaal tegenkomen?

Als consument kunt u CO2-cijfers tegenkomen op veel verschillende plekken. Zo zijn er instrumenten om uw persoonlijke CO2-voetafdruk te meten, websites om uw CO2-uitstoot van bijvoorbeeld vliegreizen, autokilometers of energiegebruik te compenseren en u kunt de CO2-uitstoot van verschillende vervoersmiddelen vergelijken op diverse CO2-vergelijkers.

Wat kan ik als consument met de lijst CO2-emissiefactoren?

De lijst CO2-emissiefactoren is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met CO2-emissiefactoren, CO2-tools en CO2-vergelijking. U kunt de lijst CO2-emissiefactoren tegenkomen in instrumenten. Zie antwoord op ‘Waar kan ik CO2-emissiefactoren allemaal tegenkomen?’.

Consument: Hoe kan ik weten of de lijst van CO2-emissiefactoren is gebruikt in een CO2-instrument?

Instrumenten die de lijst CO2-emissiefactoren gebruiken en dat bij ons hebben aangegeven, worden opgenomen op deze website. Zie de pagina instrumenten.

Vaak wordt bij een CO2-instrument niet aangegeven welke basiscijfers er gebruikt zijn. U kunt de beheerder van het CO2-instrument vragen welke basiscijfers er gebruikt zijn.

Consument: Welke instrumenten gebruiken de lijst CO2-emissiefactoren?

Op de pagina instrumenten is te zien welke instrumenten gericht zijn op consumenten.

Consument: Hoe is de lijst CO2-emissiefactoren samengesteld?

De lijst CO2-emissiefactoren is een realisatie van een breed gedragen wetenschappelijk verantwoorde lijst van CO2-cijfers, op basis van algemeen geaccepteerde uitgangspunten. Zie voor verdere uitleg bij Hoe werkt het.

Consument: Wie hebben meegewerkt aan de samenstelling van de lijst CO2-emissiefactoren?

De lijst CO2-emissiefactoren is het initiatief van SKAO, Stimular, Connekt, Milieu Centraal en de Rijksoverheid en is tot stand gekomen in samenwerking met diverse stakeholders. De lijst CO2-emissiefactoren is in het startjaar 2014 financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Milieu in de vorm van een Green Deal. Zie Over ons voor meer uitleg over de initiatiefnemers.

Staat uw vraag er niet bij? Kijk dan eens op Veelgestelde vragen.
Komt u alsnog uw vraag niet tegen? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw vraag