Waar kan ik als consument CO2-cijfers allemaal tegenkomen?

Als consument kunt u CO2-cijfers tegenkomen op veel verschillende plekken. Zo zijn er instrumenten om uw persoonlijke CO2-voetafdruk te meten, websites om uw CO2-uitstoot van bijvoorbeeld vliegreizen, autokilometers of energiegebruik te compenseren en u kunt de CO2-uitstoot van verschillende vervoersmiddelen vergelijken op diverse CO2-vergelijkers.

Wat kan ik als consument met de lijst CO2-emissiefactoren?

De lijst CO2-emissiefactoren is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met CO2-emissiefactoren, CO2-tools en CO2-vergelijking. De lijst is niet gericht op gebruik door consumenten. Wel kunt u de lijst CO2-emissiefactoren tegenkomen in instrumenten. Zie antwoord op ‘Waar kan ik CO2-emissiefactoren allemaal tegenkomen?’.

Hoe kan ik weten of de lijst van CO2-emissiefactoren is gebruikt in een CO2-instrument?

Instrumenten die de lijst CO2-emissiefactoren gebruiken en dat bij ons hebben aangegeven, worden opgenomen op deze website. Zie instrumenten onder het kopje Gebruik.

Vaak wordt bij een CO2-instrument niet aangegeven welke basiscijfers er gebruikt zijn. U kunt de beheerder van het CO2-instrument vragen welke basiscijfers er gebruikt zijn.

Welke instrumenten gebruiken de lijst CO2-emissiefactoren?

Momenteel wordt de lijst CO2-emissiefactoren alleen voor de zakelijke markt gebruikt. Zie instrumenten onder het kopje Gebruik.

Hoe is de lijst CO2-emissiefactoren samengesteld?

De lijst CO2-emissiefactoren is een realisatie van een breed gedragen wetenschappelijk verantwoorde lijst van CO2-cijfers, op basis van algemeen geaccepteerde uitgangspunten. Zie voor verdere uitleg de algemene toelichting onder het kopje Lijst emissiefactoren en de totstandkoming onder Informatie.

Wie hebben meegewerkt aan de samenstelling van de lijst CO2-emissiefactoren?

De lijst CO2-emissiefactoren is het initiatief van SKAO, Stimular, Connekt en Milieu Centraal en is tot stand gekomen in samenwerking met diverse stakeholders. De lijst CO2-emissiefactoren wordt in 2014 financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Milieu in de vorm van een Green Deal. Zie Partners voor meer uitleg over de initiatiefnemers.

Staat uw vraag er niet bij? Kijk dan eens op Vraagbaak Zakelijk.
Komt u alsnog uw vraag niet tegen? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw vraag